Máxima praat met minister over geldzaken

Vorsten

2019-05-28 14:56:00

Koningin Máxima heeft dinsdag het jaarlijkse symposium van het platform Wijzer in geldzaken bijgewoond. In Den Haag ging ze met minister Wopke Hoekstra van Financiën in gesprek over het belang van het vergroten van financiële veerkracht en het voorkomen van geldproblemen.

Het thema van de bijeenkomst was dit jaar ‘Innovatie ter bevordering van financiële fitheid van Nederlanders’. Er was in het bijzonder aandacht voor kwetsbare groepen. Het ging bijvoorbeeld over mensen met wisselende inkomsten of tijdelijke arbeidscontracten, en laaggeletterden. Vervolgens gaven drie experts toelichting op projecten die bijdragen aan financiële bewustwording en fitheid.

Máxima vraagt vanuit haar rol als erevoorzitter van Wijzer in geldzaken aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt