Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Vorsten

2019-05-23 02:08:00

Koningin Máxima reikt donderdag de Appeltjes van Oranje uit, voor initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. Dit jaar zijn dat de Stichting ElanArt uit Gelderland, de organisatie Taal doet meer uit Utrecht en de landelijke stichting Met je hart.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die met succes groepen mensen verbinden en anderen inspireren. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, ontworpen door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stichting ElanArt zorgt er met kunstzinnige en creatieve projecten voor dat jonge bewoners van asielzoekerscentra aansluiting vinden bij de samenleving. De vrijwilligers van Taal doet meer helpen nieuwe, anderstalige Utrechters de Nederlandse taal te leren en Stichting Met je hart zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen.

De Appeltjes worden dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 beschermheer en -vrouw van het Oranje Fonds.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.