Chinareis Máxima afgelopen

Vorsten

2014-11-27 16:05:00

PEKING – Koningin Máxima is na een werkbezoek aan Hangzhou in het zuidoosten van China, op 130 kilometer van Shanghai, donderdagavond teruggekeerd in Peking. Daar rondt ze met haar medewerkers en meegereisde VN-functionarissen haar reis af. Vrijdagochtend is er voor terugkeer naar Nederland nog een laatste bespreking en is er een ontmoeting met de pers.

De koningin, die als VN-vertegenwoordiger door China was uitgenodigd, heeft in vier dagen tijd een hele trits vergaderingen bijgewoond, waar ze met vertegenwoordigers sprak van banken, financiële instellingen, overheid en een aantal internetbedrijven. Daarnaast ging Máxima naar het platteland en reisde ze donderdag naar Hangzhou voor een ontmoeting met Jack Ma, die met zijn internetbedrijf Alibaba grootste plannen heeft om ook op het gebied van leningen en kredieten en het helpen van kleine bedrijven een wereldspeler te worden.

De ervaringen van de China-reis kunnen weer worden gebruikt bij volgende bezoeken, waar Máxima regeringen en banken kan adviseren over wat wel of niet werkt bij het toegankelijk maken van financiële diensten.


Meer Nederland