Máxima spreekt bij conferentie in Londen

Vorsten

2014-12-17 15:31:00

DEN HAAG – Koningin Máxima reist halverwege januari af naar Londen voor de conferentie Financial Inclusion: The Next Move Forward. Daar zal de koningin een toespraak geven over de manier waarop financiële diensten voor iedereen beter toegankelijk gemaakt kunnen worden.

De conferentie richt zich op het belang van goede toegang tot en gebruik van financiële diensten in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd. Over de hele wereld hebben nog altijd 2,5 miljard mensen geen toegang tot financiële diensten. Bij de bijeenkomst zullen met name vertegenwoordigers van financiële instellingen in het Verenigd Koninkrijk aanwezig zijn.

Máxima zal tijdens de bijeenkomst een toespraak geven in haar rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. In deze functie bezoekt zij jaarlijks diverse landen die actief zijn om meer mensen toegang te geven tot betaalbare en veilige financiële diensten.

Inclusieve financiering gaat over leningen, verzekeringen en bankrekeningen voor mensen die normaal gesproken niet over deze diensten en producten kunnen beschikken.


Meer Nederland