Máxima spreekt over belang digitale geldzaken bij opening Fintech

Vorsten

07-06-2021 19:29:15

Koningin Máxima heeft maandagochtend een virtuele toespraak gehouden bij de officiële opening van de Amsterdam Fintech Week. In haar toespraak vertelde de vorstin hoe technische innovaties kunnen bijdragen aan een betere toegang tot financiële diensten.

Zo benoemde Máxima onder meer hoe digitale bank- of spaarrekeningen, betaalmogelijkheden of leningen kunnen bijdragen om een financiële buffer op te bouwen. Zo kunnen mensen volgens de koningin beter investeren in hun toekomst en zichzelf beschermen tegen financiële tegenslagen Ook sprak zij over de impact van de coronapandemie op de financiële situaties van kwetsbare mensen in de Nederlandse samenleving.

Máxima sprak onder meer in haar functie als speciaal pleitbezorger van de VN-secretaris-generaal op het gebied van inclusieve financiering. Daarmee zet ze zich in voor de toegankelijkheid van financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven.

Het digitale evenement voor vertegenwoordigers van Europese fintech-organisaties en financiële instellingen wordt van 4 tot en met 11 juni gehouden. Ook prins Constantijn (van de Nederlandse start-uporganisatie Techleap), Hanzo van Beusekom (bestuurslid Autoriteit Financiële Markten) en Jan Ceyssens (hoofd van het departement voor financiële diensten van de Europese Commissie) staan op de sprekersrol.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel