Máxima spreekt vrijdag in Davos

Vorsten

19-01-2016 16:47:00

DAVOS – Koningin Máxima spreekt vrijdag in Davos over de rol van digitale technologie bij het vergroten van de toegang tot financiële diensten. Zij doet dat bij het Wereld Economisch Forum dat woensdag in het Zwitserse ski-oord van start gaat.

De koningin is in Davos in haar hoedanigheid als speciaal VN-pleitbezorger voor het beter bereikbaar en toegankelijk maken van financiële diensten. Mobiel bankieren is daar één van de oplossingen voor.

Máxima spreekt daar niet alleen over, maar woont ook verschillende bijeenkomsten bij waar dit onderwerp ter sprake komt. Toegang tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen of pensioenen kan bijdragen aan de economische ontwikkeling van mensen in armoedesituaties, en behoort dan ook tot de duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN-lidstaten zich vorig jaar hebben gesteld.

Op het programma in Davos, waar Máxima woensdagmiddag wordt verwacht, staan verder ook gesprekken met vertegenwoordigers van verschillende landen, bankpresidenten en private instellingen.

Meer Nederland