Máxima viert 40e verjaardag Stichting Halt

Vorsten

2021-09-09 12:54:36

Koningin Máxima brengt op 28 september een werkbezoek aan Stichting Halt vanwege het 40-jarig jubileum van de stichting. Het bezoek vindt plaats in het stadhuis van Rotterdam.

Halt is een Nederlandse instantie die kortlopende interventies organiseert om jeugdcriminaliteit te voorkomen, te bestrijden en te bestraffen. De stichting startte haar werk in 1981 in Rotterdam, nadat politie en justitie merkten dat het vervolgen van jongeren wegens eenvoudige delicten vaak niet het gewenste resultaat had. Daarnaast bleek het opvoedkundig gezien niet goed om een jongere pas na een lange procedure met de gevolgen van zijn of haar daad te confronteren.

Een interventie heeft meer effect dan een straf van justitie en het voordeel voor de jongere is dat hij of zij geen strafblad krijgt. Tijdens het werkbezoek spreekt Máxima met jongeren die ervaring hebben met een Halt-straf. Daarnaast gaat zij in gesprek met samenwerkingspartners en medewerkers over pedagogische begrenzing van jongeren en de preventie van grensoverschrijdend gedrag door voorlichting op scholen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig