Máxima viert muziekonderwijs in Soest

Vorsten

2021-05-11 15:55:20

Koningin Máxima heeft na Roermond een stop gemaakt in Soest, waar vertegenwoordigers van de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland waren samengekomen om met haar te praten over de stand van het muziekonderwijs op de basisschool en over nieuwe initiatieven. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekendgemaakt.

De tournee door het land is onderdeel van de speciale campagne van de stichting Meer Muziek in de Klas ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Máxima volgende week maandag. De koningin is erevoorzitter van de stichting. Voor haar bezoek aan Soest en Roermond ging de koningin maandag al langs in Bourtange en Kootwijk.

De bedoeling is dat alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland kunnen kennismaken met muziek. In openluchttheater Cabrio in Soest hoorde de koningin dat straks 80 procent van de leerlingen in Noord-Holland structureel muziekonderwijs krijgt op school en dat dat in Flevoland 40 procent is. In Utrecht wordt 15 procent van de kinderen bereikt.

Een leven vol muziek

Tijdens het bezoek was uiteraard ook ruimte voor muziek. Zo speelde de Kindersymfonie een nummer, trad Glen Faria op en verzorgde Jeroen van der Boom de muzikale inleiding van het nummer 1 Wereld. De 12-jarige saxofonist Tycho uit Almere bracht Can You Feel The Love Tonight ten gehore.

Beelden van de bezoeken en optredens van artiesten en schoolkinderen zijn zondagavond te zien op NPO 1 in de speciale tv-uitzending ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag, Koningin Máxima; een leven vol muziek.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?