Meer dan 10.000 bezoekers Stallen

Vorsten

04-08-2017 15:32:00

De zomeropenstelling van de Koninklijke Stallen heeft ruim 10.000 belangstellenden getrokken. Dat is meer dan vorig jaar. Vrijdag was de slotdag. Daar kwamen 1400 bezoekers op af, het maximum dat binnen de openingstijden kon worden verwerkt.

Het publiek nam dit jaar een afwachtender houding aan dan vorig jaar, toen de Stallen al voor de slotweek uitverkocht waren. Nu werd vaak gewacht tot één dag van tevoren, of zelfs tot de dag zelf. Kennelijk werd eerst naar de weersverwachting gekeken, al waren de stallen ook bij slecht weer goed te bezoeken omdat paarden en koetsen niet buiten staan.

Koning Willem-Alexander besloot vorig jaar om zowel Paleis Noordeinde als de naast gelegen stallen tijdens de zomer open te stellen voor het publiek. De belangstelling was meteen groot en daarom werd besloten de openstelling dit jaar te continueren.

Kaarten voor het paleis waren binnen tien uur uitverkocht. Voor de Stallen waren ten opzichte van een jaar eerder meer entreebiljetten beschikbaar omdat de route over het terrein was verlengd.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord