Meer koninklijk medeleven na drama Oss

Vorsten

20-09-2018 17:36:00

Behalve koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben meer leden van de koninklijke familie geschrokken gereageerd op het ongeluk in Oss waarbij donderdagochtend vier kinderen om het leven kwamen. “Iedereen leeft mee”, schrijft Pieter van Vollenhoven op Twitter. Zijn zoon prins Pieter-Christiaan noemt het “een vreselijk ongeval”.

Van Vollenhoven is blij dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) direct in actie is gekomen na het ongeluk. “Wat goed dat de OVV een verkennend onderzoek naar dit verschrikkelijke ongeval instelt. Naast de schuldvraag willen we immers ook precies weten wat er zich daar heeft afgespeeld. Om lering te kunnen trekken is dit onderzoek van groot belang.”

Eerder liet koningin Máxima weten dat zij en koning Willem-Alexander intens meeleven met de slachtoffers en nabestaanden. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, zo zei Máxima tijdens een bezoek aan Drachten. “We hebben geen woorden.”

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen een elektrische bakfiets waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft