Met sociale media prinsessen gaat wel eens iets fout

Vorsten

2020-07-17 14:52:45

De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane gaan in ‘grote lijnen’ goed om met sociale media. Dat vindt hun vader, koning Willem-Alexander. De drie worden door hun ouders goed in de gaten gehouden en ook gevolgd, maar dat wil niet zeggen dat er nooit wat mis gaat of naar buiten komt. “Dat vinden ze verschrikkelijk”, benadrukte de koning vrijdag in een gesprek met de media in de tuin van Huis ten Bosch. “Ze kennen de waarde van privacy en die van elkaar.”

Zo deden vorige maand TikTok-filmjes de ronde waarop prinses Alexia (15) was te zien terwijl ze met vriendinnen onder meer de pikante tekst playbackte van Flo Milli’s ‘In The Party’. Het grove, seksistische en racistische woordgebruik deed stof opwaaien. Maar de opname was, vertelden haar ouders vrijdag, niet eens afkomstig van haar eigen account. “Dat kan ook gebeuren”, stelde koningin Máxima vast.

“Ze moeten de dingen ook zelf leren. Het gaat wel eens mis en daar heb je dan van geleerd”, aldus Máxima. “Dat is het goede van opgroeien, je mag fouten maken, als je er maar van leert.”


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt