Minder kijkers voor Kerst Muziekgala

Vorsten

21-12-2020 08:35:30

Het jaarlijkse Kerst Muziekgala op NPO 1 werd dit jaar minder goed bekeken dan voorgaande jaren. De uitzending, waarin ook koningin Máxima te zien was, trok zondagavond 925.000 kijkers. De afgelopen twee jaar stemden rond de 1,3 miljoen mensen af op het gala.

Het gala sluit het muzikale jaar van de Stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan de koningin erevoorzitter is, af. Dit jaar werd het 5-jarig jubileum gevierd met een speciale uitzending waarin hoogtepunten van vorige jaren te zien waren. Zo kwamen eerdere optredens van onder anderen Ronnie Flex, Gerard Joling en Ilse DeLange voorbij.

Presentator Buddy Vedder ging eerder samen met twaalf schoolkinderen langs bij Máxima voor de opnames. De koningin vertelde hem onder meer dat ze blij was dat muziekonderwijs in Nederland meer aandacht krijgt. De uitzending werd afgesloten met het nieuwe kerstnummer van de Grootste Schoolband van Nederland, die de videoclip aan de koningin liet zien.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen. De stichting vergroot onder meer de kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord