Modenieuws: Koningsdagconcert

redactievorsten

09-04-2014 08:39:10

In aanwezigheid van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Laurentien en prins Pieter-Christiaan vond op 8 april in Haarlem het eerste Koningsdagconcert plaats. Het concert was alleen toegankelijk voor genodigden, maar we kunnen u al wel de kleding laten zien die de dames droegen. Opvallend genoeg kozen zowel de koningin als de prinsessen voor chic zwart.

Koningin Máxima verscheen in een knielange jurk, gecombineerd met diamanten oorhangers. Het was niet de eerste keer dat zij koos voor deze outfit, ook tijdens een concert in Parijs verscheen ze in deze a-symmetrische japon. De keuze van prinses Laurentien viel eveneens op een bekende creatie. Het broekpak met bloemenprint droeg zij ook op 25 januari bij de opening van de veertiende editie van het Holland Dance Festival en werd ditmaal gecombineerd met de goud(kleurige?) oorhangers die we eerder zagen tijdens het bedankfeest op 1 februari.

Welke japon prinses Beatrix droeg is door haar cape helaas niet goed te zien. Wel blijkt dat de creatie is gemaakt van een bewerkte zwarte stof en dat de prinses ervoor koos om als juwelen haar parels te dragen.

Concert 2

Meer Nederland