Moderne Máxima in Spijkers en Spijkers

redactievorsten

03-02-2016 16:22:50

Sinds 2013 zien we koningin Máxima geregeld in een kekke creatie van Spijkers en Spijkers. Eigentijds en soms gewaagd, en daardoor niet altijd kritiekloos. De tweelingzussen Truus en Riet Spijkers vormen samen het brein achter het modelabel en ontmoetten Máxima voor het eerst tijdens de modebiënnale in Arnhem in 2009. Een volgende ontmoeting kwam er in 2013, toen het koningspaar het land introk om kennis te maken. De zussen Spijkers stonden langs de route en gaven Máxima een jurkje mee (foto 3). In de goede maat, zo bleek, want tijdens de opening van het Máximapark in Utrecht droeg ze het. Máxima bleek het al eerder te hebben besteld, maar in de verkeerde maat, zo liet de persoonlijk assistent weten.

Toen ze met de felgekleurde, geblokte creatie (links) naar de uitreiking van de Prix de Rome in Amsterdam kwam, liet ze daarmee volgens de zussen zien dat ze smaak heeft en durft. ‘Onze kleding past bij de koningin. Ze is eigenzinnig en edgy, een modevrouw met stijl, die vrouwen inspireert zich beter te kleden. Onze stijl reflecteert haar persoonlijkheid: ik weet wat ik wil. En voor haar is het ook goed om te laten zien dat ze cool en up-to-date is,” zegt Riet in De Gelderlander.

Welke outfit is jouw favoriet? En wat kan Máxima het best aanschaffen uit de nieuwe collectie, die Spijkers en Spijkers tijdens de Amsterdam Fashion Week presenteerden?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.