‘Hopelijk scant koningspaar hun gezichten’

Vorsten

2014-05-06 07:49:00

ULFT – Het nieuwe interactieve museum ICER (Industrie, Cultuur, Educatie en Recreatie) in Ulft hoopt dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima dinsdagmiddag een scan van hun gezicht willen laten maken. Het koningspaar komt het nieuwe innovatiecentrum annex museum openen tijdens een streekbezoek aan de Achterhoek. Het museum gaat gezichtsscans van bezoekers als toegangskaartje gebruiken.

ICER is gevestigd op het terrein van de voormalige ijzergieterij in Ulft. Het centrum toont de laatste technische snufjes in combinatie met oude metaaltechnieken. In ICER start ook een toeristische route langs de streekgeschiedenis van Gelderland, die dinsdag ook officieel in gebruik wordt genomen. Daarnaast bezoeken de koning en koningin het IJzermuseum op het terrein.

Het paar begint met het bezoek in Borculo en gaat daarna naar Neede, Groenlo en Ulft. Het bezoek aan de Achterhoek is het eerste in een reeks voorgenomen streekbezoeken. De Achterhoek heeft te maken met sterke bevolkingskrimp en vergrijzing, maar probeert daar zelf veel aan te doen om het gebied leefbaar te houden.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt