Naruhito ontmoet Willem-Alexander

Vorsten

2015-11-18 04:31:00

NEW YORK – De Japanse kroonprins Naruhito heeft deze week in New York een ontmoeting met koning Willem-Alexander. Beiden zijn namelijk aanwezig bij de slotbijeenkomst van de VN adviesgroep voor water en sanitatie (UNSGAB). Willem-Alexander was daar tot de troonswisseling in 2013 voorzitter van en kroonprins Naruhito is erevoorzitter.

Kroonprins Naruhito is dinsdag naar Amerika vertrokken, zo meldden Japanse media. Reizen van leden van de keizerlijke familie worden altijd van tevoren aangekondigd en bij het uitzwaaien door de achterblijvende partner – in dit geval kroonprinses Masako – wordt de pers uitgenodigd om opnamen te maken. De kroonprins wordt zaterdag weer terugverwacht.

Naruhito houdt in New York een toespraak bij een speciale bijeenkomst over water en natuurrampen en spreekt bij de slotvergadering van UNSGAB, waar ook koning Willem-Alexander een korte speech zal houden. De kroonprins heeft ook een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, en is donderdag aanwezig bij een evenement in het kader van Wereld Toilet Dag.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig