Nieuwjaarsontvangsten Willem-Alexander en Máxima gaan niet door

Vorsten

07-12-2020 10:54:47

De traditionele nieuwjaarsontvangsten van Willem-Alexander en Máxima gaan dit jaar niet door, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst maandag. Vanwege de coronamaatregelen worden de genodigden op 12 januari in kleine kring ontvangen.

Eigenlijk zouden de ontvangsten voor Nederlands genodigden op 14 januari plaatsvinden en die voor internationale genodigden op 15 januari. Tijdens de jaarlijkse ontvangsten mogen leden van het corps diplomatique bij het koninklijk paar op bezoek komen. Daarbij gaat het om functionarissen die hun staat vertegenwoordigen, zoals ambassadeurs en consuls.

Op dinsdag 12 januari worden mensen uit diverse sectoren die zich hebben ingezet voor de bestrijding van de coronapandemie of de gevolgen uitgenodigd op Paleis Noordeinde. Ook betrokkenen vanuit getroffen sectoren zijn bij de ontvangst aanwezig.

Het koninklijk paar spreekt tijdens de ontvangst met een aantal mensen die zij tijdens de coronacrisis al eens hebben gesproken. Onder anderen betrokkenen uit de zorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de cultuursector zijn uitgenodigd. Naast een terugblik op de afgelopen maanden kijken de deelnemers vooruit naar de impact van het coronavirus op het nieuwe jaar.

Meer Nederland