Nikkie de Jager vindt lunchen met koningspaar ‘ongelofelijke eer’

Vorsten

31-05-2022 16:42:03

Nikkie de Jager kan het nog amper geloven dat ze dinsdag een van de gelukkigen was bij de jaarlijkse uitblinkerslunch. Samen met 25 andere Nederlanders, onder wie schrijfster Lale Gül, schaatsster Antoinette de Jong en NOS-weerman Gerrit Hiemstra, was ze door het koningspaar uitgenodigd op Paleis Noordeinde.

“Wat een ongelofelijke eer om met de koning en koningin van Nederland te mogen lunchen, samen met andere inspirerende individuen bij de jaarlijkse Uitblinkerslunch”, schrijft Nikkie in haar Instagram Stories, waarbij ze een foto deelt van haarzelf op de rode loper voor het paleis. Op een andere foto staat ze samen met alle andere genodigden en Willem-Alexander en Máxima. “Hoe kan dit werkelijkheid zijn?”, heeft ze erbij gezet.

Ook schaatsster Antoinette de Jong is vereerd dat ze uitgenodigd is voor de lunch, “met alleen maar leuke mensen”, zegt ze op Instagram bij een foto van haar en De Jager.

De lunch wordt aangeboden aan Nederlanders die de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvingen voor hun prestaties in onder meer de sport, wetenschap en cultuur. Met de lunch willen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun erkenning en waardering uitspreken voor de bijzondere prestatie die deze groep heeft geleverd.


Meer Nederland