Oranjes weer aan de slag voor NLdoet

Vorsten

2014-03-21 06:25:00

UTRECHT – Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie doen ook dit jaar als vrijwilliger mee aan NLdoet.

Het vrijwilligersevenement dat wordt georganiseerd door het Oranje Fonds viert zijn 10e verjaardag. De verwachting is dat vrijdag en zaterdag 325.000 vrijwilligers aan de slag gaan bij maatschappelijke organisaties, zoals speeltuinen, zorginstellingen en kinderboerderijen. Volgens Oranjefonds-directeur Ronald van der Giessen zijn er in totaal 8700 klussen aangemeld, in alle Nederlandse gemeenten en op Aruba en Curaçao.

De NOS zendt vrijdagavond op Nederland 2 vanaf 19.25 uur het programma NLdoet met de Oranjes uit. Astrid Kersseboom presenteert dit televisieprogramma over de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

De koning en koningin zijn beschermpaar van het Oranjefonds, dat ze cadeau kregen voor hun huwelijk in 2002. Om de gewone gang van zaken niet te verstoren, wordt de komst van de Oranjes voor een klus nooit vantevoren aangekondigd. In de afgelopen 10 jaar is al menige speeltuin en speelruimte van een koninklijke lik verf voorzien, zijn palen in de grond geslagen en banken geboend en geschrobt en heeft koningin Beatrix de lunch uitgeserveerd in een verzorgingshuis en honden en paarden gekamd.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Nederland