De Oranjes aan de slag voor NLdoet

Kim Posthumus

2016-03-31 09:34:00

2016-03-12 11:37:10 ALPHEN AAN DEN RIJN - Koningin Maxima gebruikt een hogedrukspuit bij speeltuin- en buurtvereniging Vreugdeoord tijdens NLdoet. Het koningspaar stak de handen uit de mouwen in het kader van de grootste vrijwilligersactie van Nederland. ANP ROYAL IMAGES BART MAAT

Voor NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, zijn De Oranjes afgereisd naar de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Met haar voorliefde voor paarden is prinses Beatrix helemaal op haar plek op de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Samen met prinses Aimée verft ze een opstapperronnetje paars, terwijl prins Constantijn en prins Floris buiten in de weer zijn met snoeischaren. ‘Dan vinden jullie ons niet’, grapt Constantijn tegen de aanwezige journalisten.

‘Leuke dag uit’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan de dag na terugkomst van het staatsbezoek in Parijs aan de slag. In speeltuin Vreugdeoord neemt de koningin de hogedrukreiniger ter hand om speeltoestellen schoon te spuiten, terwijl de koning heen en weer kruit met nieuw zand voor de zandbak. ‘Dit is voor ons ook echt een leuke dag uit, terwijl je nuttig bezig bent’, zegt Willem-Alexander.

Koningin Máxima merkt dat de actie in de loop der jaren volwassen is geworden. ‘Het is iets dat echt gegroeid is en iedereen ziet het nut ervan’, zegt ze. ‘Het is ontzettend gezellig. We doen allemaal een beetje en je ziet het verschil.’

Helpt u ook mee?

Stel je voor… Een land waar we niet langs elkaar heen leven, maar klaar staan voor elkaar. Het kan! Bij NLdoet hebben 350.000 vrijwilligers meer dan 9.000 klussen geklaard. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks talloze vrijwilligersinitiatieven. Tijdens NLdoet én de rest van het jaar. Helpt u mee? Sluit u aan bij het mooiste sociale netwerk van Nederland. Word Vriend van het Oranje Fonds voor 24,- per jaar.

Word Vriend en ontvang een Koninklijke verjaardagskalender.

Meer lezen over wat de Nederlandse royals zoal deden tijdens NLdoet? Lees het in de nieuwste editie van Vorsten.


Meer Nederland