Nog geen cadeaus voor jarige Willem-Alexander

Vorsten

2020-04-27 13:10:29

2020-04-27 09:27:28 DEN HAAG - Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en hun dochters, prinsessen Amalia, Alexia en Ariane vieren Koningsdag in Paleis Huis ten Bosch. Vanwege de coronacrisis ging de viering in Maastricht niet door. ANP ROYAL IMAGES POOL PATRICK VAN KATWIJK

Koning Willem-Alexander heeft nog geen cadeaus op zijn 53e verjaardag gekregen. Dat zei hij maandagmiddag in de uitzending van Zapplive op NPO 3.

“We zijn heel vroeg begonnen vanochtend met allerlei opnames voor Koningsdag-thuis. Dus we hebben besloten om daarna pas m’n eigen verjaardag te vieren. Dus het antwoord is nog niet”, zei de koning middels een livestream vanuit Paleis Huis ten Bosch. Hij beantwoordde enkele vragen van Fleur Heijmerikx, die eveneens jarig is. Zij wilde weten of de koning al iets had gekregen. “Maar ik verheug me al om vanmiddag hier een hele leuke Koningsdag te vieren”, zo ging Willem-Alexander verder.

De koning vertelde ook dat hij in deze tijd veel met familie en vrienden (video)belt. “Ik bel ook met heel veel mensen in het land. Op deze manier kan je natuurlijk goed vergaderen en elkaar spreken terwijl je niet naar elkaar hoeft te reizen. Veel minder persoonlijk en minder leuk maar wel heel nuttig.”

Willem-Alexander herhaalde nog eens dat hij het echt jammer vindt dat hij Koningsdag niet in Maastricht kan vieren. “Zeker met dit prachtige weer dat we vandaag hebben.”


Meer Nederland