NOS bij koninklijke opening Jeroen Bosch-jaar

Vorsten

09-02-2016 21:37:00

DEN BOSCH – De NOS en Omroep Brabant verslaan vrijdag gezamenlijk live verslag van de koninklijke openingsceremonie in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch. Koning Willem-Alexander opent ’s middags de grootste expositie ooit over de beroemde kunstenaar Jheronimus Bosch.

De tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie vormt het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500, dat dit hele jaar wordt gevierd. Nooit eerder zijn zoveel werken van deze middeleeuwse schilder bij elkaar te zien geweest. Zo komen topstukken uit vooraanstaande musea uit de hele wereld naar Den Bosch, zoals De Hooiwagen uit het Prado in Madrid, Het Narrenschip uit het Louvre in Parijs, en De Dood en de vrek uit de National Gallery of Art in Washington.

Naast de expositie worden er in Den Bosch en elders in Noord-Brabant ruim negentig culturele evenementen en projecten georganiseerd ter gelegenheid van het vijfhonderdste sterfjaar van de kunstenaar.

Voorafgaand aan de officiële opening vindt een bijeenkomst plaats in de Sint-Janskathedraal en is er een publieksprogramma op de Parade. De NOS en Omroep Brabant doen vrijdag tussen 13.15 en 15.00 uur live verslag van de gebeurtenissen. Om 20.30 uur volgt een speciaal programma op NPO 2.


Meer Nederland