Ongeneeslijk zieke Oranjefan José wilde Máxima nog een keer zien

Vorsten

05-11-2021 19:42:38

De vrouw die vrijdagmiddag geëmotioneerd met koningin Máxima knuffelde, wilde haar per se nog een keer zien. Bij haar werd onlangs borstkanker geconstateerd, vertelt ze aan het EO-programma Blauw Bloed.

José, een trouwe koningshuisfan, ontmoette Máxíma in Leusden, waar de koningin aanwezig was vanwege de opening van het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. “Het was iets heel warms”, kijkt José terug.

Ze hoort binnenkort wat de prognose van de borstkanker is “maar dat het fout is weet ik al”, aldus de Oranjefan. Daarom was ze op het werkbezoek van Máxima afgekomen, zodat ze haar in ieder geval nog een keer kon zien. “Voorlopig weet ik niet hoe mijn agenda eruitziet en of ik binnenkort nog zoiets aankan. Dit was niet zo ver dus ik dacht: ik probeer het gewoon.”

De vorstin stapte bij het zien van José meteen op haar af. “Ik hoefde het vooraf voorbereide verhaaltje niet te vertellen. Ze kwam op mij af en omhelsde mij”, vertelt de fan, die bij de ontmoeting meteen moest huilen. Máxima wenste José veel sterkte. “Ik ga je missen”, zei de echtgenote van Willem-Alexander met tranen in haar ogen.

Meer Nederland