Ook koning Willem-Alexander doet mee aan Warmetruiendag

Vorsten

31-01-2021 18:09:29

Ook koning Willem-Alexander zal vrijdag een dikke trui aandoen om energie te besparen. De koning doet dan ook mee aan Warmetruiendag, zei hij zondag in het NTR-jeugdprogramma Zapp Your Planet.

Willem-Alexander heeft in ieder geval al een outfit. De koning werd door presentatrice Manon Hoijtink verrast met een trui die werd gebreid door Zapp Your Planet-kijkers Jona en Julia. “Heel mooi en kleurrijk”, reageerde de koning op het grote kledingstuk dat bestond uit allerlei verschillende vakken. “Ik heb vele lievelingskleuren, maar volgens mij zit hij er zeker tussen.”

De koning is trots op de jonge makers en vindt Warmetruiendag een mooi initiatief. “Je trekt een warme trui aan en dat is een hele kleine bijdrage, maar als je alles bij elkaar optelt is het een grote bijdrage aan energiebesparing”, zei hij tegen Manon.

Belangrijk genoeg

Op thuispaleis Huis ten Bosch wordt niet gestookt, want de koning houdt van een koud huis. Toch wil Willem-Alexander vrijdag meedoen aan Warmetruiendag, vertelde hij tijdens een videogesprek met de jonge breiers. “Eigenlijk zou je het de hele winter door moeten doen zodat je de hele winter 1 of 2 graden minder hebt. Maar ik vind Warmetruiendag belangrijk genoeg om wel aan mee te doen.”

De koning had zelf geen outfit kunnen maken voor vrijdag. “Helaas moet ik daar nee op antwoorden”, zei hij lachend toen Jona hem vroeg of hij zelf ook kan breien. “Maar als jullie al zo goed kunnen breien dan zou het een beetje zonde van mijn tijd zijn, want jullie hebben het zo fantastisch gedaan.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.