Ook Oranjes kijken uit naar heropening terrassen

Vorsten

2021-04-27 13:46:13

Ook de koninklijke familie leeft toe naar de versoepelingen van de coronamaatregelen. “Wij kijken net als iedereen uit naar de opening van de terrassen”, zei koningin Máxima tijdens het persmoment op Koningsdag in Eindhoven. “Terrassen zijn ook ons niet vreemd”, vulde koning Willem-Alexander lachend aan.

De koning zei dat hij in coronatijd vooral het contact met de mensen heeft gemist, maar wel veel steun aan zijn vrouw en drie dochters heeft. “Ook vandaag dat we hier met zo weinig mensen zijn, is het toch fantastisch om hier te zijn met mijn gezin – mijn vier steunpilaren.”

Ook Máxima mist het menselijke contact. “Het was het hele jaar door Zoomen, Zoomen, Zoomen. Het is een mooie manier om het op te vangen, maar het is toch niet hetzelfde.”

Normale afsluiting

Prinses Amalia vindt het jammer dat ze niet een normale afsluiting heeft van de middelbare school. “Ik mis alle leuke dingen van de zesde klas en mijn klasgenoten.”

Haar jongere zus Alexia herkent dat. “Je kan niet met mensen afspreken en de kleine dingen doen waar je in het normale leven zonder corona niet echt vaak aan dacht. In quarantaine dacht ik wel echt: ik zou naar de stad willen, of naar de winkel of naar het terras. In het normale leven zonder corona heb je niet door hoe leuk dat eigenlijk is.”


Meer Nederland