Opening Koningsspelen live te volgen bij het Jeugdjournaal

Vorsten

2021-04-14 15:00:17

De opening van de Koningsspelen is vrijdag 23 april live te volgen bij het NOS Jeugdjournaal. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven die ochtend bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot, waarna ze meedoen aan verschillende activiteiten. Alle activiteiten, met het thema ik+jij=wij, vinden vanwege de coronacrisis buiten plaats.

Van 09.15 uur tot 09.30 uur is de opening te volgen. Laura Hogendoorn neemt de presentatie vanuit Amersfoort op zich. Evita Mac-nack interviewt Willem-Alexander en Máxima over het belang van sport, bewegen en goede voeding in coronatijd.

Op het schoolplein presenteren Britt Dekker en Ron Boszhard de openingsceremonie. Aansluitend verzorgt Kinderen voor Kinderen de warming-up op het nummer ‘Zij aan Zij’, waarna voor scholen in het hele land de sportieve dag van start gaat. Het jaarlijkse Koningsontbijt met de kinderen gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door.

De Koningsspelen werden voor het eerst georganiseerd in 2013, in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Het doel was kinderen en ouders van de basisschool te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn. Een recordaantal van 6100 Nederlandse scholen en bijna 1,3 miljoen basisschoolleerlingen hebben zich dit jaar aangemeld voor deelname aan de Koningsspelen.


Meer Nederland