Oranje-jaaroverzicht trekt 390.000 kijkers

Vorsten

27-12-2020 12:09:25

Het overzicht van de activiteiten van de koninklijke familie in het bijna afgelopen jaar heeft zaterdagavond 347.000 kijkers naar NPO2 getrokken. Naar de herhaling later op de avond keken nog eens 43.000 mensen. Dat blijkt uit de zondag gepubliceerde cijfers van de stichting KijkOnderzoek.

In het Oranje-jaaroverzicht werd een beeld geschetst van de werkzaamheden van met name koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het jaar van de coronapandemie. Veel van de gebruikelijke agendapunten moesten plaatsmaken voor virtuele ontmoetingen en werkbezoek aan door de gezondheidscrisis getroffen sectoren.

Dat videovergaderen soms verrassingen oplevert, bleek ook in de uitzending toen Máxima werd getrakteerd op een weinig diplomatie omschrijving van de kwaliteit van het vertoonde beeld. De koningin werd verder getoond toen ze na afloop van de zomerse fotosessie een huppeltje maakte, zich niet bewust van de NOS-camera en onmiddellijk tot de orde geroepen door oudste dochter Amalia.

In het overzicht passeerden verder de hoogte- en dieptepunten van het koninklijke jaar de revue, zoals het bezoek van de koning aan Israël, het staatsbezoek aan Indonesië, de toespraak op 4 mei op de lege Dam in Amsterdam, maar ook de vakantiereis naar Griekenland en de nasleep daarvan.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord