Oranjefonds op zoek naar kandidaten voor Appeltjes

Vorsten

22-10-2020 15:24:36

Het Oranjefonds is op zoek naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Dat laat het door koning Willem-Alexander en koningin Máxima gesteunde fonds donderdag weten. De projecten kunnen namelijk meedingen naar de Appeltjes van Oranjes van 2021, de normaliter door koningin Máxima uitgereikte prijs van het Oranjefonds.

‘Mentale kracht’ is het thema voor komend jaar. “Het kan iedereen overkomen: opeens belemmert de mentale gezondheid om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld door depressie, een eetstoornis of dwangneurose. Hoe waardevol is het dan als iemand je helpt erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is. Deze vrijwilligers in de zorg zetten wij graag in het zonnetje”, aldus de toelichting.

Aanmelden van projecten kan nog tot 1 november. Daarna wordt een selectie gemaakt en in een later stadium kan op de verschillende uitverkoren initiatieven worden gestemd, waarna volgend jaar de prijsuitreiking volgt. Vanwege de coronacrisis was de overhandiging dit jaar virtueel. Hoe het volgend jaar verloopt, is nog niet bekend.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord