Oranjes doorkruisen Nederland

Vorsten

08-12-2014 04:45:00

DEN HAAG – De Oranjes zijn deze week door heel het land te vinden, zo blijkt uit de agenda van het Koninklijk Huis. Verschillende leden van de familie reizen naar Utrecht, Amsterdam, Soesterberg, Groningen en Den Haag.

De week begint voor prinses Laurentien in Utrecht. Zij houdt daar maandagochtend een toespraak op het congres Quality Time! van het Expertisecentrum handicap + studie, waar zij beschermvrouwe van is.

Woensdag wordt in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de Grote Prins Claus Prijs uitgereikt door prins Constantijn, die erevoorzitter van het Prins Claus Fonds is. Daarbij aanwezig zijn ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Mabel en prinses Laurentien.

De volgende dag bezoekt de koning Park Vliegbasis Soesterberg, waar hij het Nationaal Militair Museum opent. Verder is de koningin vrijdag nog op pad. Zij opent in het Groninger Museum de tentoonstelling Het geheim van Dresden. Van Rembrandt tot Canaletto. Later die dag is Máxima in Den Haag te vinden, voor een gala-avond van het project Eeuwige Jeugd voor jonge kunstenaars.

Meer Nederland