Oranjes in belangstelling in media Oostenrijk

Vorsten

2016-02-23 12:08:00

LECH – De Oranjes krijgen dinsdag volop aandacht in de Oostenrijkse media. ‘Niet alleen de wintervakantie van de Nederlandse koninklijke familie in Lech is traditie, de zonneschijn bij hun foto-uurtje met de pers is dat ook’, noteerde de Neue vorarlberger Tageszeitung. ‘Bij het mooiste winterweer lachte maandag het koningspaar, prinses Beatrix en de drie prinsesjes voor de camera’s’, aldus de Oostenrijkse krant.

De Vorarlberger Nachrichten heeft tweederde pagina ingeruimd om vooral fotografisch verslag te doen van de fotosessie op de piste van Oberlech een dag eerder. ‘Oranjes adeln Arlberg mit köninglichem Besuch’ kopte de krant die ook in Lech ook overal te koop is. ‘Zoveel media tezamen zien we in Vorarlberg niet vaak, maar als ze komen dan is de aanleiding vrijwel zeker de Oranjes’, schreef verslaggever Sabrina Stauber.

Zij zag veel wintersportgasten die spontaan een eigen ‘photoshoot’ organiseerden met hun smartphones. Hanneke Los uit Dordrecht, die in de Vorarlberger Nachrichten aan het woord komt, vond het ‘waanzinnig’ om de koninklijke familie in Oberlech aan te treffen en zo dicht bij hen te kunnen komen.

Keizersweer

Veel ruimte ruimde ook de Tiroler Tageszeitung in. ‘Kaiserwetter im Köningsurlaub’ meldde de grootste krant van Tirol, daarmee verwijzend naar het zonnige weer.

De meeste andere kranten hielden het dinsdag bij foto’s met een kort bericht, waarbij niet onvermeld bleef dat wat de Oranjes betreft tegenover de fotosessie een tegenprestatie stond: voor de rest van de wintersportvakantie in Lech willen ze met rust te worden gelaten.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig