Ouders van Máxima trots op dochter

Vorsten

12-10-2016 04:31:00

Máxima’s ouders waren dinsdagavond trots op hun dochter. Dat zeiden Jorge Zorreguieta en zijn vrouw María los van elkaar na afloop van de toespraak die de koningin hield op de Katholieke Universiteit van Argentinië (UCA).

“Ik ben heel trots”, aldus Máxima’s moeder, die samen met haar man en jongste dochter Inès op de eerste rij zat in het overvolle San Agustin auditorium, waar de koningin met open armen werd ontvangen. Vader Jorge (88) oogde zeer broos, maar zei zich naar omstandigheden goed te voelen.

Niet alleen hadden honderden studenten urenlang in de rij gestaan om Máxima te horen spreken, ook tientallen Argentijnse fotografen, verslaggevers en cameraploegen waren present.

Vrienden

Onder haar gehoor bevonden zich behalve de familie Zorreguieta, ook vrienden en oud-professoren van wie Máxima in haar studietijd aan UCA nog colleges heeft gehad. Ook zij deden alle moeite om haar de hand te kunnen schudden, ook als dat dwars tegen programma of protocol inging.

Na haar toespraak en het beantwoorden van vooraf ingediende vragen van studenten, kwam de koningin bij het verlaten van het universiteitsgebouw bijna klem te zitten in deur omdat zich voor haar een muur van fotografen en filmploegen had opgesteld. Snel ingrijpen van de beveiligers voorkwam dat de koningin werd plat gedrukt.

Máxima wacht woensdag een iets minder volle agenda, met onder meer een ontvangst en lunch bij president Mauricio Macri. Die vindt niet zoals eerder gepland plaats in het presidentieel paleis Casa Rosada (het roze huis) maar in Olivos, de residentie van Macri zo’n 19 kilometer buiten het stadscentrum.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft