Overvloedige sneeuwval treft ook Lech

Vorsten

2019-01-13 17:20:00

De koninklijke familie hoeft zich geen zorgen te maken of er in hun favoriete Oostenrijkse ski-oord Lech dit jaar wel voldoende sneeuw zal zijn. Op dit moment is er in de Alpen zelfs eerder te veel sneeuw dan te weinig. Zo werd zondagmiddag de toegangsweg naar Lech via de Flexenpass vanwege de nieuwe hevige sneeuwval en het lawinegevaar gesloten. “Dit is echt een ouderwetse winter”, meldde de lokale VVV.

Tegelijk heerste er zondag in Lech ook droefheid. Zaterdagavond kwamen vermoedelijk vier Duitse skiërs om het leven toen zij bij het skiën buiten de piste werden getroffen door een lawine. Drie lichamen konden ‘s avonds aan de hand van het signaal van hun mobiele telefoons worden gevonden en geborgen.

Het zoeken naar de vierde skiër uit het gezelschap, een man van 28, moest worden gestaakt vanwege het gevaar voor de reddingswerkers. Ook zondag kon niet worden gezocht. “Het is gewoon te gevaarlijk”, aldus burgemeester Ludwig Muxel, die iedereen waarschuwde zich aan de waarschuwingen en afsluitingen van pistes te houden.

Lech in de bondsstaat Vorarlberg staat bekend om zijn sneeuwzekerheid. Dat is voor de Oranjes, die er in 2012 met een lawine-ongeluk van prins Friso hun eigen tragedie beleefden, ook reden er al zestig jaar steeds weer te gaan skiën. De koninklijke skivakantie staat dit jaar voor eind februari op de agenda.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana