Paleis Het Loo jaren dicht door renovatie

Vorsten

2016-01-16 12:18:00

APELDOORN – Paleis Het Loo in Apeldoorn krijgt een ondergrondse ingang bij het plein voor het paleis. De bouw maakt onderdeel uit van een renovatie. Die is nodig omdat er nogal wat achterstallig onderhoud is. Zo moet er asbest worden weggehaald en moeten de technische en klimaatinstallatie worden vernieuwd. Het aangezicht van het paleis aan de voorkant verandert niet.

Een woordvoerster van het paleis zegt zaterdag dat vijf architectenbureaus zijn geselecteerd om met plannen voor de verbouwing te komen. Zij werken de komende maanden aan een schetsontwerp. Halverwege dit jaar wordt de definitieve architectenkeuze bekendgemaakt. De verbouwing gaat miljoenen euro’s kosten. Volgens de planning gaat de renovatie en uitbreiding begin 2018 van start en duurt die tot halverwege 2021. Tijdens de verbouwing blijven de paleistuin, de stallen en de horeca open voor het publiek.

Na de verbouwing moet Het Loo het steeds groeiende bezoekersaantal kunnen ontvangen en komt er ook meer ruimte voor wisseltentoonstellingen.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek