Paleis Kneuterdijk gaat rondleidingen geven

Kim Posthumus

2016-05-12 11:20:54

Vanaf juni verzorgt het Haags Historisch Museum elke eerste vrijdag van de maand rondleidingen door Paleis Kneuterdijk, het paleis dat koning Willem I in 1816 voor zijn zoon, de latere koning Willem II kocht.

In samenwerking met de Raad van State, dat in 1983 zijn intrek nam in dit rijksmonument, zullen er maandelijks rondleidingen worden georganiseerd. De eerste rondleiding vindt plaats op vrijdag 3 juni. Na een korte stadswandeling volgt de tour door het paleis, met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal.

Het paleis is ontworpen door de Franse architect Daniël Marot en bleef in koninklijk bezit totdat koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg daarna diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument.

Kaartverkoop

De rondleidingen vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats om 13:00 uur. Kaarten kosten 10 euro (5 euro voor Museumkaarthouders) en kunnen uitsluitend online gekocht worden via de website van het Haags Historisch Museum. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum (op eigen gelegenheid) is inbegrepen.

 


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt