Paleis Noordeinde in de zomer weer open voor publiek

Vorsten

14-04-2022 13:42:03

Koning Willem-Alexander hoopt deze zomer de deuren van paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen weer te kunnen openen voor publiek. Directeur Claudia Hörster van de Koninklijke Verzamelingen bevestigde donderdag dat het de bedoeling is om de door de coronapandemie onderbroken reeks zomeropenstellingen weer te hervatten.

De koning besloot in 2016 het publiek een kijkje te gunnen in zijn werkpaleis, waarvan zijn moeder koningin Beatrix de deuren altijd hermetisch gesloten had gehouden. Dit onder meer omdat er in een werkpaleis altijd wordt gewerkt, ook tijdens de zomervakantie. Willem-Alexander vond echter een aantal achtereenvolgende zaterdagen waarop openstelling wel degelijk mogelijk was, terwijl de stallen nog meer dagen de poorten openden.

De openstelling was een groot succes, maar de coronapandemie zorgde ervoor dat in 2020 en 2021 de deuren dicht bleven. Dat kwam onder meer doordat bezoekers onderling niet de toen voorgeschreven anderhalve meter afstand konden houden. Nu de coronaregels grotendeels zijn afgeschaft, is opening weer mogelijk. Later wordt bekendgemaakt wanneer de openstelling is en wanneer kaarten kunnen worden gereserveerd.


Meer Nederland

In deze Vorsten:

 

– Haakon en Victoria, vrienden onder elkaar
– Filip en Mathilde wél naar Griekenland
– Bijna 40: prins William kiest eigen pad
– Sisi’s rebelse kleindochter
– Mode: een kijkje op de rug