Prins Jaime naar de paus

Vorsten

2014-12-04 17:00:00

VATICAANSTAD – Paus Franciscus ontvangt op 20 december prins Jaime de Bourbon de Parme voor het aanbieden van zijn geloofsbrieven. Dat is donderdag in Rome bevestigd. Prins Jaime is door zijn neef koning Willem-Alexander aangesteld als Nederlands ambassadeur bij de Heilige Stoel, de officiële benaming voor de post bij de paus.

Prins Jaime verblijft sinds medio oktober in Rome, waar de ambassade voor het Vaticaan tegenwoordig is ondergebracht in hetzelfde gebouw als de ambassade voor Italië. Maar met één cruciaal verschil: Jaime’s ambassade heeft een eigen huisnummer en eigen ingang. Dat heeft te maken met de eis van het Vaticaan dat zijn ambassadeurs apart staan van de in Italië geaccrediteerde diplomaten.

Jaime zei eerder dit jaar in een televisiegesprek zijn benoeming een grote uitdaging te vinden. Zijn post is een belangrijke luisterpost, omdat het Vaticaan door de wereldwijde verspreiding van de katholieke kerk ook uit alle hoeken van de wereld berichten en informatie krijgt. Donderdag gaf prins Jaime via Twitter blijk van zijn steun voor paus Franciscus in de strijd tegen slavernij. De paus had zich daar zelf ook over uitgelaten op Twitter.


Meer Nederland