Pieter bedankt voor gelukwensen voor 53e trouwdag

Vorsten

2020-01-11 12:21:42

Pieter van Vollenhoven heeft zaterdag via Twitter bedankt voor de ‘hartelijke gelukwensen’ die hij met zijn vrouw prinses Margriet ontving ter ere van ‘onze trouwdag 53 jaar geleden’. Hij plaatste er een vergeelde trouwfoto bij, gemaakt op ‘een koude januaridag!’

Prinses Margriet en ‘de professor’, zoals Pieter tegenwoordig wordt aangeduid, huwden op 10 januari 1967 in de Grote- of St Jacobskerk in Den Haag. Het feit dat de prinses met een burger trouwde was destijds uitzonderlijk en Pieter moest in de jaren daarna heel wat weerstand en obstakels overwinnen, niet in de laatste plaats aan het hof en binnen de koninklijke familie zelf.

Margriet (76) en Pieter (80) hebben bij huwelijksjubilea verschillende keren gesproken over de moeilijke start, maar inmiddels zijn ze al 53 jaar samen. Koning Willem-Alexander doet nog met enige regelmaat een beroep op zijn oom en tante, die komende week bijvoorbeeld ook aanwezig zullen zijn bij de nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. De verwachting is dat Margriet en Pieter later dit jaar ook naar Canada, het geboorteland van de prinses, zullen gaan ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid.


Meer Nederland

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.