Pieter benieuwd of corona-app afgaat als hond in de buurt is

Vorsten

11-10-2020 16:23:42

Pieter van Vollenhoven is een van de 2,2 miljoen Nederlanders die de nieuwe corona-app heeft gedownload. Op Twitter spoort de echtgenoot van prinses Margriet zijn volgers aan de app ook te downloaden en blikt hij bovendien vooruit op het eerste moment dat de app af zou kunnen gaan.

“Ik help corona onder controle te krijgen met CoronaMelder. Doe je ook mee? Ik heb hem in ieder geval gedownload en ben benieuwd wat er gaat gebeuren”, twittert Pieter zondag, waarna hij meteen hypothetisch vooruitblikt op de eerste keer dat hij de app moet gebruiken. “Misschien gaat die Melder wel af als mijn hond er aan komt!! Ik houd U op de hoogte!!”

De app CoronaMelder waarschuwt gebruikers als zij dicht in de buurt zijn geweest bij een andere gebruiker die positief is getest op het coronavirus. Zij krijgen dan het advies thuis te blijven en hun sociale contacten te beperken. De app werkt sinds zaterdag in het hele land en werd die dag circa 700.000 keer gedownload. Daarvoor was deze alleen in een beperkt aantal testregio’s beschikbaar.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.