Pieter-Christiaan finisht na moeizame marathon in Berlijn

Vorsten

26-09-2021 17:51:08

Prins Pieter-Christiaan heeft zondag voor de 21e keer de marathon van Berlijn voltooid. Hij finishte in een tijd van 03.26.19, ruim vier minuten boven zijn tijd bij de vorige marathon in Berlijn, in 2019.

Ondanks een flinke training en twintig eerder gelopen marathons, had de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven het zwaar. “Niet makkelijk, maar wel gefinisht”, schrijft Pieter-Christiaan, die een van de in totaal 25.000 lopers was, na afloop. “Dank aan het publiek voor het aanmoedigen.”

Vooral de hitte speelde hem parten. “Nice. Valt zo wel weer mee haha maar gelukkig veel mensen ingehaald die ook niet goed tegen te warm weer kunnen”, zegt hij over zijn eindtijd.

De 49-jarige prins trainde de afgelopen maanden hard voor de marathon in de Duitse hoofdstad. Geregeld deed hij daarvan verslag via Instagram. Twee jaar geleden liep hij ook in Berlijn. Regen en kramp in zijn rechterhamstring speelden hem toen parten, waardoor hij zijn tijd van een jaar eerder niet kon verbeteren. In New York deed Pieter-Christiaan negen keer mee aan het hardloopevenement.

De marathon in Berlijn werd gewonnen door de Ethiopiër Guye Adola. De 30-jarige hardloper liep de klassieke afstand van 42,195 kilometer in 2.05.45. Volgens de organisatie was het het grootste hardloopevenement sinds de uitbraak van de coronapandemie.


Meer Nederland