Pieter-Christiaan in Den Haag op stap met Mark Rutte

Vorsten

05-02-2020 14:36:24

Prins Pieter-Christiaan heeft woensdagochtend samen met minister-president Mark Rutte de Energie Academie in Den Haag bezocht. Aan het einde van het programma verzorgde de premier de officiële opening van de vakopleiding.

“Dit prachtige Haagse initiatief koppelt (langdurig) werkzoekenden aan werkgevers en biedt praktijkopleidingen met baangarantie in de sectoren bouw en techniek, energie en logistiek. Een enorm inspirerende plek”, zo twitterde Rutte na afloop.

De prins, aanwezig vanwege zijn betrokkenheid bij stichting Laureus en het daarmee verbonden opvangprogramma ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’, sprak na afloop op sociale media van een “belangrijk initiatief om kansen te bieden aan hen die anders mogelijk buitenspel staan op de arbeidsmarkt.”

De prins en de minister-president kregen een toelichting en een rondleiding door de opleidingsruimte, waar ze met deelnemers spraken. Ze ontmoetten onder meer betontimmerlieden, elektriciens, stratenmakers en laadpaalmonteurs in opleiding. “Enorm waardevolle en belangrijke beroepen”, schreef Rutte op Instagram.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord