Pieter-Christiaan loopt weer zonder pijn

Vorsten

2020-02-18 12:27:37

Prins Pieter-Christiaan heeft voor het eerst sinds de kerst weer kunnen hardlopen. Dat meldde hij op Instagram, na de eerste pijnvrije loop in Berlijn. “Goed om terug te zijn en voor het eerst weer te rennen”, aldus Pieter-Christiaan.

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was maandag in de Duitse hoofdstad voor het jaarlijkse sportprijzengala van Laureus. Daar werden onder anderen Lionel Messi en Lewis Hamilton tot sportmannen van het jaar gekroond.

Pieter-Christiaan kampte met problemen aan zijn knie. Die waren volgens hem veroorzaakt door verkeerd schoeisel. Hij moest daardoor deelname aan de zogenoemde Midwinter marathon in zijn vroegere woonplaats Apeldoorn laten schieten. De afgelopen weken werkte hij hard aan zijn herstel, waarvan met regelmaat verslag werd gedaan op sociale media.

De prins, die tal van marathons op zijn naam heeft staan, heeft het vizier nu gericht op de City-Pier-City loop op 8 maart in Den Haag. De komende tijd zal moeten blijken of dat ook haalbaar is.


Meer Nederland