Pieter-Christiaan opent expo in Den Haag

Vorsten

03-02-2015 11:22:00

DEN HAAG – Den Haag krijgt woensdag de primeur van de nieuwe Europese vakbeurs over drones en andere onbemande systemen. Prins Pieter-Christiaan opent de beurs waar bezoekers allerlei toepassingen te zien krijgen waarbij drones worden ingezet, zowel op het terrein van veiligheid, als ook voor de landbouw, industrie en zelfs op het gebied van entertainment.

De eerste editie van TUSExpo (The Unmanned Systems Expo) vindt van 4 tot en met 6 februari plaats in het World Forum in Den Haag. De prins opent de beurs samen met de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven. Naar verwachting zal het evenement zo’n 3000 bezoekers trekken.

Drones worden allang niet meer alleen voor militaire doeleinden gebruikt. “Ze worden tegenwoordig ingezet voor de beveiliging van evenementen, dijkbewaking in Nederland en om olifantenstropers in Afrika op te sporen. Boeren gebruiken ze volop om hun grond te controleren en windturbines worden er mee gecheckt op haarscheurtjes. Legio toepassingen’’, vertelt Niels Westendorp, organisator van TUSExpo.

Behalve voor zakelijk gebruik groeit ook de markt voor particulieren in rap tempo. Niet alleen volwassenen, ook kinderen zijn dol op drones. “Consumenten gebruiken drones voor de fun en om er mooie filmpjes mee te maken. Je kan jezelf bijvoorbeeld de hele dag laten volgen door een drone en je op die manier laten filmen”, zegt de droneskenner.

Meer Nederland