Pieter-Christiaan verdrietig om overlijden oud-atletiekbondscoach

Vorsten

2021-03-17 15:29:22

Pieter-Christiaan heeft met verdriet gereageerd op het overlijden van voormalig bondscoach wegatletiek Wim Verhoorn. Hij overleed dinsdag op 79-jarige leeftijd, bevestigde oud-bestuurslid van de Atletiekunie Roelof Veld.

“‘Een coach is iemand die je begrijpt en je verder helpt’, een van mijn korte uitspraken over Wim Verhoorn, oud bondscoach en bijna 20 jaar ook mijn coach geweest”, schrijft de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven op Instagram bij een aantal foto’s waarop ze allebei te zien zijn. “Vele wedstrijden en talloze kilometers voorbereidingen hebben we samen beleefd, met NYCM (9x) als een van de vele hoogtepunten. Een mooie foto om onze vriendschap te eren volgt nog, nu overheerst het verdriet om het gemis van een geweldige coach, makker en inspirator.”

Verhoorn werkte tussen 1981 en 1990 als bondscoach bij de Atletiekunie. Ook organiseerde hij wedstrijden als de City-Pier-City Loop en hielp hij tienduizenden marathonlopers in de voorbereidingen naar de marathon van New York. Ook Willem-Alexander kreeg training van Verhoorn in aanloop naar zijn marathon in 1992.


Meer Nederland