Pieter-Christiaan weer bij Soldaat van Oranje

Vorsten

2018-10-31 09:38:00

Prins Pieter-Christiaan heeft dinsdagavond met echtgenote prinses Anita en dochter Emma een voorstelling van de musical Soldaat van Oranje bijgewoond. Dinsdagavond was het precies acht jaar geleden dat Nederlands inmiddels meest succesvolle en langstlopende theaterstuk in de voormalige vliegtuighangar op marinevliegkamp Valkenburg in première ging. Pieter-Christiaan was daar toen ook al bij, evenals koningin Beatrix en prinses Irene.

Pieter-Christiaan en Anita hebben de musical al een aantal keren gezien, voor Emma was het de eerste keer, zo meldde de prins via sociale media. Hij heeft al vanaf de start belangstelling getoond voor de muzikale uitbeelding van het boek van ‘soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema. Dit omdat Pieter-Christiaan een nauwe band had met de in 2007 overleden oorlogsheld en drager van de Militaire Willemsorde.

“Hij was getuige bij mijn huwelijk, we hebben onze zoon naar hem vernoemd, ik kon altijd bij hem terecht voor steun en advies. Voor mij was hij een vriend, niet ‘de soldaat'”, vertelde Pieter-Christiaan een aantal jaren geleden over zijn relatie met Hazelhoff Roelfzema. “Bij alle moeilijke keuzes in mijn leven heeft hij me geholpen.”

Pieter-Christiaan is overigens niet het enige lid van de koninklijke familie die de musical, die al meer dan 2500 voorstellingen heeft beleefd, meerdere keren heeft bekeken. Ook koning Willem-Alexander zat al een paar keer in de zaal. Hij trakteerde elk van zijn dochters ter gelegenheid van hun tiende verjaardag op een uitstapje naar het theater.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

– Prinsjesdag in woord en beeld
– Liefde in Zweden: bruiloft na 33 jaar verkering
– Zij hebben het mode-DNA van hun moeder
– The Royal Family volgens Edward en Sophie