Pieter van Vollehoven steunt Margriet over boomkap Soestdijk

Vorsten

10-07-2020 14:50:29

Pieter van Vollenhoven staat volledig achter zijn vrouw prinses Margriet en haar zus prinses Irene als het gaat om de toekomstplannen voor paleis Soestdijk. Ook hij is kritisch op het idee om het Borrebos bij paleis Soestdijk te kappen en woningen te bouwen op het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee.

“Inderdaad moet je nu – na de discussies over de boomkap voor biomassacentrales en onze wens om vanwege klimaatdoelen nieuwe bossen aan te planten – kritisch zijn bij plannen met betrekking tot boomkap”, schrijft Van Vollenhoven vrijdag op Twitter. De tweet is een reactie op prinses Irene en prinses Margriet die eerder deze week in een brief aan de gemeenteraad van Baarn lieten weten dat ze “geschokt” zijn door de plannen voor het bos bij het paleis.

“In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied”, schreef Irene, ook namens haar zus Margriet, in de brief die woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering werd voorgelezen.

De prinsessen zijn de dochters van koningin Juliana en prins Bernhard, die van 1937 tot aan hun overlijden in 2004 in het paleis woonden. “Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van bos; dat was ook de reden dat een en ander werd vastgesteld in de erfpachtovereenkomst indertijd. Wij staan daar volledig achter”, lieten ze weten.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord