Pieter van Vollenhoven niet te spreken over #ikdoenietmeermee

Vorsten

22-09-2020 23:52:49

Pieter van Vollenhoven is niet te spreken over #ikdoenietmeermee, de actie van BN’ers als Famke Louise en Tim Douwsma. Op Twitter schrijft hij de actie maar niets te vinden.

“Een nieuwe lockdown zou toch een ramp worden voor iedereen”, schrijft Van Vollenhoven in zijn tweet. Volgens hem zijn er veel mensen die dat wel beseffen. “Daarom moeten wij de huidige beperkingen ook zo goed mogelijk proberen na te leven!”

Van Vollenhoven besluit zijn tweet met het uiten van zijn onvrede over de actie van de BN’ers. “Een ‘ikdoenietmeermee’ actie vind ik dan ook eerlijkgezegd onbegrijpelijk.”

Overigens stelden Famke Louise en Tim Douwsma dinsdagavond in Jinek en Op1 dat zij hun oproep niet hadden bedoeld zoals ze hem hadden uitgedragen. Zij wilde niet hun volgers oproepen de coronaregels niet meer te volgen, maar wilden alleen een dialoog aanwakkeren en hun zorgen delen over de crisis. Famke Louise hoopte dat het kabinet meer medeleven zou gaan tonen voor jongeren en voor haar vader, die piloot is en nu thuis zit.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.