Pieter van Vollenhoven scoort met foto drinkende everzwijnen

Vorsten

2020-06-02 18:51:55

Pieter van Vollenhoven heeft dinsdag weer een hit op Twitter. De natuurminnende professor bericht daar met enige regelmaat over zijn ontmoetingen met de wilde dieren in zijn ‘achtertuin’, het kroondomein Het Loo in Apeldoorn. Vooral de zogenoemde ‘bosvriendinnen’ – de everzwijnen en hun jongen – zijn een dankbaar onderwerp.

Dit jaar laten ze zich ook goed benaderen zo is uit eerdere tweets gebleken. Ook dinsdag moet hij redelijk dichtbij zijn gekomen of anders heeft de hobbyfotograaf een stevige lens gebruikt om een everzwijn en een van haar jongen vast te leggen bij het drinken. “Op de Veluwe – eigenlijk overal – is het gort droog”, schreef Van Vollenhoven. “Voor mijn bosvriendinnen heb ik dit oude bad met water gevuld. Moeder en kind vinden dat een feest!”

Honderden volgers reageerden met een hartje op de vrolijkmakende foto van de gulzig slurpende dieren. Er waren ook tientallen reacties. Die varieerden van bijval en complimenten, tot de bezorgde vraag of Vitens wel blij was met de actie. Het drinkwaterbedrijf had de afgelopen dagen juist gevraagd om geen badjes of opblaasbaden te vullen om water te sparen in deze droge tijd. Maar het oude badje van Pieter leek niet erg groot en diende ook een goed doel.

Niet iedereen zag echter de goede bedoelingen van Van Vollenhoven. Eén medetwitteraar maakte de cynische opmerking dat de dieren na deze hulpactie “straks neergeknald kunnen worden door de familie.” De Oranjes mogen immers jagen op het kroondomein. Dat wordt daarvoor zelfs enkele maanden afgesloten voor publiek, zeer tegen de zin van een deel van de Tweede Kamer en tal van actiegroepen.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt