Pieter van Vollenhoven wenst Van Engelshoven ‘veel succes’

Vorsten

29-12-2021 08:50:03

Pieter van Vollenhoven wenst demissionair minister Ingrid van Engelshoven “veel succes” met haar toekomstige werk en levenspad. Dinsdag werd bekend dat de huidige onderwijsminister niet terugkeert in het volgende kabinet.

“D66-minister Van Engelshoven keert niet terug in nieuw kabinet. Ik denk met veel plezier terug aan mijn samenwerking met deze minister op het gebied van de monumentenwereld”, schrijft Van Vollenhoven op Twitter. Daarmee verwijst Van Vollenhoven onder meer naar zijn werk voor de Stichting Nationaal Monument Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch en de Stichting Hoorn 650 jaar stad. Ook opent hij jaarlijks de Open Monumentendag. “Ik wens haar veel succes met haar nieuwe levenspad!”, sluit hij af.

De 55-jarige bewindsvrouw vond het ministerschap “superinteressant en heel eervol om te doen”, maar wil nu “ruimte bieden aan nieuw bloed”, liet ze weten aan het AD. Dat Van Engelshoven vertrekt, komt niet als een grote verrassing. Ze zegt vorig jaar al aan D66-leider Sigrid Kaag te hebben aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn als minister. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.”


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.