Ali krijgt concurrentie van Michael van Praag

Vorsten

2015-01-26 20:58:00

LONDEN – In de race om het voorzitterschap van de FIFA voegde Michael van Praag zich maandag bij prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië. Van Praag kondigde aan mee te doen aan de verkiezing om het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond.

De Fransen Jérôme Champagne en David Ginola en prins Ali hadden hun kandidatuur al aangekondigd. Ze nemen het op 29 mei op tegen de huidige voorzitter Sepp Blatter. Het is nog even afwachten of zij erin slagen komende donderdag de steun van minimaal vijf nationale bonden te verkrijgen. Mogelijk volgen er nog meer kandidaten.

“Het is algemeen bekend dat ik me grote zorgen maak om de FIFA”, zei de huidige voorzitter van de KNVB maandag. Van Praag: “Het is hoog tijd dat de organisatie wordt genormaliseerd en weer volledig in het teken komt te staan van het voetbal. Ik heb tijden gehoopt dat er een geloofwaardige tegenkandidaat zou komen, maar dat is simpelweg niet gebeurd. Dan moet je het niet alleen bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen. Daarom stel ik me nu kandidaat.”

Prins Ali is vice-president van de wereldvoetbalbond en hoofd van de Jordaanse en West-Aziatische Voetbal Federatie. De Jordaniër zei eerder dat het tijd is “de aandacht te verleggen naar de sport”. Hij vond het geen makkelijke beslissing. “Na een zorgvuldige overweging en veel discussies met gerespecteerde FIFA-collega’s in de afgelopen maanden heb ik besloten mij kandidaat te stellen.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek