Prins Bernhard begint training voor De Hollandse 100

Vorsten

09-01-2020 17:32:33

Prins Bernhard lijkt de voorbereiding op de zesde editie van De Hollandse 100 zeer serieus te nemen. Donderdag stapte hij onder begeleiding van schaatscoach Michel Wezenberg op de Amsterdamse Jaap Eden IJsbaan om te trainen voor de tien kilometer schaatsen. Dat is het eerste onderdeel van het sportieve evenement waar geld wordt ingezameld voor onderzoek naar lymfklierkanker. Het tweede onderdeel is negentig kilometer fietsen.

Prins Bernhard (50) poseerde samen met trainingsgenoten op de ijsbaan en plaatste de foto op Instagram onder de noemer “eerste training”. Schaatsen was altijd zijn zwakste onderdeel bij De Hollandse 100, waarvan hij zelf een van de initiatiefnemers is. Maar in de loop van de jaren is de prins wel een betere schaatser geworden.

Er zijn nog iets meer dan twee maanden – 65 dagen precies volgens de teller op de website van Lymph & Co – te gaan alvorens op 15 maart de zogenoemde ‘super hero’ editie wordt gehouden in en rond schaatstempel Thialf in Heerenveen. Op dit moment is al 47.000 euro toegezegd, een bedrag dat naarmate de datum nadert flink zal stijgen.

Bernhard, bij wie in 2013 de ziekte werd vastgesteld, zette het evenement op teneinde structureel onderzoek naar de aandoening te kunnen financieren. Aan de sportieve uitdaging wordt onder meer deelgenomen door zijn tak van de koninklijke familie en door tal van bekende en onbekende Nederlanders.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft